Tarina

Nina saapui pari vuotta sitten Jorvikiin perheensä erottua isänsä kanssa Silvergladeen, pieneen kylään. Nina oli aina rakastanut hevosia sydämmensä kyllyydestä ja mikä onni olikaan että lähistöllä olikin talli. Eräänä päivänä hän lähti kyselemään olisiko tallitöitä tarjolla, mutta sieltä vastattiin kieltävästi koska uusia ei tällä hetkellä tarvittu eikä Ninalla ollut kokemusta, mutta hänelle vinkattiin että Moorlandissa olisi hyvät mahdollisuudet hevosharrastuksen aloittamiselle joten hän lähtikin kyselemään sieltä. Moorlandissa ihmiset olivat tosi kilttejä sekä hän saikin sieltä tallitytön paikan jossa hän sai hoidella hevosia, paitsi yhtä. Tallin perässä kökötti musta hevonen joka näytti hyvin epätavalliselta tallin muihin hevosiin verrattuna. Orin kerrottiin olevan koko jorvikin hankalin yksilö eikä kukaan uskaltanut olla sen lähellä, Hevosta kutsuttiin tuolloin Mustaksi. 

Eräänä päivänä Nina oli yksin Moorlandissa siivoamassa karsinoita, kunnes ori kiinnitti häneen suurenkin huomion. Hän lähestyi hitaasti hevosta joka näytti hieman varaantuneelta ihmisten suhteen. Hevonen muistutti paljon lehdissä artikkelia, jossa kerrottiin hevosen polttaneen vanhan mökin Hollow Woodsin metsässä, asiasta ei kuitenkaan ollut mitään varmuutta, olihan siitä jo 6 vuotta. Nina asteli rauhallisin askelin oriin luo ja kosketti sen otsaa, ori ei reagoinut mitenkään tähän joten Nina päätti kosketella hevosta enemmän saadakseen sen rauhoitettua ja se auttoikin. Pian tallinomistaja Thomas saapui talliin ja järkyttyi näkemästään, tämä oli ennenkuulumatonta ja hän erotti Ninan tallitöistään sääntöjen rikkomisen vuoksi.

Nina oli allapäin seuraavat viikot, hänellä ei ollut töitä eikä isänsä kanssa jutut sujuneet yhteen. Kuitenkin yhtenä päivänä Ninan kännykkä soi, se oli Thomas. Hän pyysi Ninaa saapumaan välittömästi Moorlandin tallille ja hän kertoi että asia koski Mustaa. Niimpä Nina lähtikin saman tien kohti moorlandin tallia. Tallille saapuessaan häntä kohtasi näky jota hän ei uskonut, Moorlandin talli katto oli tulessa ja musta hevonen juoksenteli tallin pihalla kuin hallitakseen tilannetta. Thomas juoksi Ninan luo ja pyysi häntä rauhoittamaan orin, tulipalolle olisi muuten mahdotonta tehdä mitään. Muut hevoset olivat karanneet paniikissa karsinoistaan ja vain iso musta ori ei ollut asiasta moksiskaan. Nina lähestyi rauhallisesti hevosta joka oli tytön nähdessään pysähtynyt paikoilleen ja tuijotti häntä suurin kiiltävin silmin. Pian Nina seisoikin tämän otuksen vieressä ja koitti rauhoitella hevosta rauhallisin sanoin, mutta ei toistaiseksi uskaltanut koskea siihen. Hevonen leppyi ja onnekseen Nina huomasi että tulipalo hiipui itsestään. Pian ori olikin rauhallinen jälleen ja tulipalo oli sammunut kokonaan.

Thomas oli erittäin kiitollinen ja hän oli erittäin hämillään, oliko hevosella todellakin piileviä kykyjä hallita tulta. Nina pyysi olisiko hänellä mahdollista jatkaa hommia täällä mutta Thomas vastasi asiaan epätavallisemmin. "Saat jatkaa tallilla töitä jos lupaat ottaa tämän hevosen omistukseesi." Nämä sanat saivat riemun kuplimaan Ninan sisällä, oma hevonen, vau! Nina riemastui ja suostui ilomielin tähän ja sanoi 
"Tottakai haluan! Mutta nimi Musta on todella alentava näin mahtavalle oriille, tästä lähtien sinun nimesi on Fireborn!" 

8 kommenttia:

 1. Ihana story! Siis aivan mahtava ! Ei kai haittaa jos teen yhden oman hevoseni kanssa samanlaisen en juonelta mutta että kerron tällein pitkästi? Oli kyllä tosi ihana! Se jäi mieltä painamaan oliko fire se joka sen talon sitten poltti? Musta se olis ollu tosi hyvä little story siihen! Love this! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta :)
   Ja ei todellakaan haittaa senkun vain teet, ja jokainen saa mielessään jäädä pohtimaan oliko Fire oikeasti tämän kaiken takana, vai ei :D.

   Poista
 2. Hyvä iltasatu, paitsi et mie oon lukenu sen jo nii mont kertaa et muistan ulkoo 8D -peukku-

  VastaaPoista
 3. Ihana :3 ja muutenki Fireborn on söpö. c:

  VastaaPoista
 4. Ihaana! tykkäsin♥ iso peukku, hyvin keksitty!

  VastaaPoista
 5. Tä ei ny oikeestaa ees kuulu tänne muttah... Linkkasin sun blogin ossan mun blogii jos ei haittaa?xD

  VastaaPoista
 6. Siis aivan mahtava. Mieleen jäävä, mystinen sekä kiinostava. Pojot sulle! 8)

  VastaaPoista